Domači kruh iz pirine moke

Vonj po sveže pečenem kruhu vedno zmaga pri nas, okus doma pečenega pa še toliko bolj. Običajno uporabljamo v receptih sveži kvas, tokratni recept pa ima možnost tudi suhega kvasa.

Potrebujete:

1 kg pirine moke

1/2 kocke svežega kvasa ali vrečko suhega

2 žlički soli

7.5 dcl

Sestavine v skledi za vzhajanje dobro premešajte in skledo pokrite z krpo ali alu folijo. Testo pustiti stati vsaj dobro uro, če bo tudi dlje ni problema. Delovno površino dobro pomokate in testo s pomočjo žlice spravite na pomokano površino. Pečica naj bo segreta na 220 stopinj in na srednjo rešetko postavite pekač, v katerem boste pekli. S pomokanimi rokami testo na hitro oblikujte nikakor pa ga ne mesiti. Ko se pečica in pekač segrevata, ga lahko preložite v pomokan pehar, da vzhaja in dobi obliko. Ko se pečica in pekač segrejeta na 220 stopinj, ga na hitro premestim na vroč pekač. Po 30 minutah temperaturo zmanjšajte na 200 stopinj in pecite še nadaljnje 1/2 ure (lahko tudi manj, odvisno od moke).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

?