Fritata s šparglji

Odličen recept za pripravo fritate po svojem okusu. Jajčno osnovi dodamo zelenjavo in proteine po svoji lastni izbiri. To je odlična spomladanska jed, ki jo postrežemo s svežimi šparglji! Postrezi jo s svojo najljubšo solato in kosom kruha in zadovoljstvo bo zagotovljeno.

4 jajca
3 žlice mleka
1 žlica (olivnega) olja
1 šalotka
1 majhen šopek špargljev
1/2 žličke sol
dober ščepec popra
1 velik ščepec suhega ali 2 vejici svežega majarona
nariban parmezan (ob postrežbi)

Šparglje primemo na obeh koncih in prelomi, da dobiš leseni (tega zavrzi) in mehak del, ki ga nareži na kolute, šalotko sesekljaj. Pripravi jajčno zmes: V skledici razžvrkljaj jajca in jih začini s soljo in poprom. Prilij mleko in vse skupaj dobro premešaj, da dobiš gladko jajčno zmes. V ogreto ponev daj par žlic olja, nato pa na segretem zmehčaj šalotko. Dodaj še šparglje ter jih popeci, da se zmehčajo. Nato v ponev enakomerno po vsej površini zlij jajčno zmes. Kuhaj nekaj minut, nato pa jajce malo premešaj, da se večino jajčne zmesi speče. Na vrh jajčne zmesi potresi z majaronom in poprom. Vse skupaj za dobrih pet minut postavi v pečico, ogreto na 180°C. Ko je popečena še zgoraj jo nareži, po želji potresi z naribanim parmezanom in takoj postrezi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

?